رشد ۵۰ درصدی صادرات فرش در ۲ سال

حمید کارگر: در فاصله سال های ۹۴ تا ۹۶ میزان صادرات فرش ایرانی از ۲۹۶ میلیون دلار به ۴۲۴ میلیون دلار افزایش یافته است

با رفع تحریم های غرب علیه ایران به نظر می رسد صادرات فرش در کشور با رشدهای قابل توجهی روبرو شده است به طوریکه در حال حاضر میزان صادرات فرش ایران به کشورهای خارجی در حدود 50 درصد رشد را در مقایسه با سال 94 تجربه کرده است. در این رابطه رییس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به این نکته که میزان صادرات فرش در سال 94 و قبل از برجام 296 میلیون دلار بوده این رقم را در سال گذشته 424 میلیون دلار اعلام کرد که نشان می دهد صادرات این کالای مهم در این مدت رشد قابل توجهی را تجربه کرده است.

این در حالی است که به گفته کارگر در سال گذشته در مقایسه با سال 95 شاهد رشد 18 درصدی صادرات فرش ایرانی بوده ایم که یکی از رشدهای جذاب در این محصول محسوب می شود. با این حال آنطور که حمید کارگر می گوید اولا تنگناها برای صادرات فرش ایرانی هنوز بسیار زیاد است و به علاوه با توجه به توان نیاز بازارهای جهانی به فرش روند موجود راضی کننده نیست اما روند سه سال گذشته امیدبخش است.

کارگر در بخش دیگری از سخنان خود به صادرات فرش ایرانی به آمریکا اشاره کرد و گفت برجام در زمینه صادرات فرش ایرانی بسیار اثربخش بوده و در حال حاضر صادرات فرش دستباف به ایالات متحده در حال انجام است. به گزارش اگزیم نیوز میزان صادرات فرش دستباف ایرانی به آمریکا در حدود 100 میلیون دلار است به عبارتی در حدود یک چهارم فرش صادراتی ایرانی را آمریکایی ها خریداری می کنند.

کارگر در ادامه بیمه قالیبافی را خواسته بحق جامعه قالیبافان دانست و بیان کرد: در چند سال اخیر اعتبار لازم در این زمینه پرداخت نشده و تنها 320 هزار نفر از قالیبافان کشور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: اخیرا یک تفاهم نامه با صندوق بیمه روستاییان و عشایر امضا کرده ایم تا آن دسته از قالیبافان که نتوانستند بیمه شوند از طریق این صندوق بیمه شوند که تا پایان اردیبهشت ماه دستورالعمل اجرایی آن نهایی می شود.

کارگر همچنین به دیدگاه های موجود در حوزه صادرات فرش ایرانی اشاره کرد و افزود: یک دیدگاه می گوید عمر فرش ایرانی تمام شده و توان رقابت و صادرات را نداریم و باید آن را رها کنیم. وی ادامه داد: دیدگاه دیگر می گوید فرش ایران بدون تردید، بهترین است و بازارهای جهانی منتظر ما هستند که هیچ کدام از این دیدگاه ها واقعی و عقلانی نیست.

رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: با وجود اینکه در صادرات فرش ایرانی سختی ها و ناملایمات و چالش زیادی وجود دارد اما روزنه های امید بسیار است و فرش ایرانی زنده است.

کارگر افزود: 47 منطقه جغرافیایی فرش دستباف به ثبت ملی رسیده که 29 منطقه آن به ثبت جهانی رسیده است و 2 منطقه آن مربوط به استان فارس است. وی ادامه داد: ثبت جهانی فرش قشقایی و گبه فارس یک اقدام اولیه است که باید از این به بعد در بازارسازی و تجاری سازی آن تلاش کنیم.

در سال‌های اخیر به عللی مثل وقوع تحریم‌های مستقیم از طرف آمریکا و همین‌طور پیامدهای تحریم‌های غیر مستقیم بر اقتصاد ایران که منجر به بالا رفتن هزینه‌های صادرات و ریسک فعالیت‌های تجاری برون مرزی می‌شد، صادرات فرش دستباف کاهش یافت.

کد خبر 24223

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 3 =